Се спроведува демакедонизација на македонската држава

Предлог законот за употреба на јазиците во РМ на Владата на РМ треба да се разгледува во поширок контекст за

Read more

Македонија настојува да биде лидер во маргинализација на македонскиот јазик

Фејсбук статус на академик Катица Ќулавкова Не постои во Европа јазик кој е прогласен за службен на државно рамниште а

Read more

Милошоски: Незаконски поставените функционери од страна на СДС да си поднесат оставка

Денес би сакал да кажам неколку работи на темата незаконско поставување на кадри во Управните одбори, Надзорните одбори, директори на

Read more

Стојаноски: Севернокорејската влада на СДС сака под целосна контрола да го стави јавното мислење

Севернокорејската влада на СДС сака под целосна контрола да го стави јавното мислење. Не е доволна контролата која ја имаат

Read more

Милошоски: УЈП политички казнува и затвора кафулиња

Низа кафулиња станаа мета за политичка пресметка. Истите за затвараат, казнуваат и малтретираат со инспекција. Доколку ова се случуваше во

Read more