За воведување на “смарт апликација” за следење на возен ред на ЈСП, на Петре Шилегов, ќе му требале 2 години

За воведување на “смарт апликација” за следење на возен ред на ЈСП, на Петре Шилегов, ќе му требале 2 години.

Read more

По над 150 изведби „Госпоѓа Министерка“ не е ставена на репертоарот на МНТ

Актерката Весна Бејби Петрушевска преку социјалните мрежи информираше дека претставата „Госпоѓа Министерка“ е тргната од репертоарот на МНТ, нејзиниот матичен

Read more

Богдан Илиевски: Ако ова се случеше во време на владеење на ВМРО досега ќе имаше протести

Богдан Илиевски: Ако ова се случеше во време на владеење на ВМРО досега ќе имаше протести. Целосен интегриран текст објавен

Read more

Васко Ефтов: Блокирани ми се и групата и YouTube каналот

Васко Ефтов: Блокирани ми се и групата и YouTube каналот. Васко Ефтов на својата група на Фејсбук објави дека последниве

Read more

Да ги одбраниме бастионите, да не дозволиме апсолутна власт во Македонија

(Отворено писмо од Борис Змејковски- еден од основачите на ВМРО-ДПМНЕ и прв генерален секретар на партијата) Почитувани граѓани на МАКЕДОНИЈА,

Read more

После 12 победи само спектакуларен пораз доаѓаше во обѕир, а вие учествувавте во него! Не за пари, ЗА МНОГУ ПАРИ

(Фејсбук статус на актерот Тони Михајловски) ВНИМАНИЕ! Постов е само за оние со кои три години сме по контра-протести, ГДОМ,

Read more

Да излеземе масовно и со најдемократското оружје да покажеме кој е стопан на ова парче земја

(фејсбук статус на политичкиот аналитичар Александар Пандов) Има денови кога татковината се сака со говори, дебати, трибини и протести. Има

Read more