Лет над кукавичкото гнездо, како “Менгеле-експеримент“ на власта

Срамно, неодговорно и неморално однесување на власта во Собранието. Пратеници заразени со Ковид-19, облечени со скафандери продефилираа пред и во

Read more

Протестирам и обвинувам!

Ги обвинувам бескруполозните и забегани политичари на власт. Ги обвинувам политичарите-мафијаши за нивниот организиран државен криминал. Протестирам против замолкот на

Read more

Признанија од туѓи писатели, историчари од 9-19 век за Македонија и нејзиното население и граници(1)

Значење добива ракописот на Круме Кепески со наслов „Признанија од туѓи писатели, историчари од 9-19 век за Македонија и за

Read more

“Зошто е толку тешко, да се даде Отчет?”

Потценување, застрашување, закани, чистење, газење, негирање…тоа е вокабуларот и дејствувањето, кон сите што бараат отчет за не/сработеното. Толку ли е

Read more

Заев и Мијалков како “кумови“ и босови на cultura della mafiosita

Да драги мои Македонци, коруптивен премиер и криминален бос, веќе неколку години во Македонија тренираат и практицираат култура на мафијата

Read more

Секој сака да лаже, ама никој не сака да биде излажан

Брифинг+  алманах 2021(1) За лагите и корупцијата на политичките Монструми /Секој сака да лаже, ама никој не сака да биде

Read more

Власта во состојба Shit Hits The Fan

Еден вид хомокретренизација на квадрат од Филичче….хомокретенизација на куб од Шекеринска…Сума сумарум дно на дното. Изразот од насловот е еден

Read more

За реформата на основното образование

Актуелна е дискусијата за реформата на основното образование. Но, реформата која пледира на реализација на единство на науките во наставата

Read more

Македонизмот како лек за бугарскиот расизам /Македонизмот како Verum Ipsum Faktum/

Вистината е самиот факт- Во фактите е вистината Македонизам е македонска филозофија која ги создала и ги негува фундаменталните принципи

Read more

За великобугарските аспирации кон Македонија и Македонците

Повтроно мораме, а и неопходно е да реагираме против велепредавничкиот договор(подметнато кукавичко јајце од Бугарија) и срамната политика која го

Read more