Во Македонија годишно се прават и по 100 ДНК анализи за утврдување сродство

Трагање по корените, утврдување родителство. Во Македонија годишно се прават и по 100 ДНК анализи за фамилијарно сродство. Се работат

Read more

Која е причината за смртта -Аутопсија врз починатиот руски амбасадор во ОН и дополнителни анализи

Њујоршки експерти за судска медицина извршија аутопсија врз телото на починатиот руски амбасадор во ОН, Виталиј Чуркин, но нагласуваат дека

Read more

План за потполна деструкција на Македонија во девет чекори

Кога претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски зборуваше за пеколниот план на Заев и ги предупредуваше Македонските граѓани, дел од нив

Read more

Не бркајте во нашата македонска душа со вашите гнасни прсти!

Сета актуелна калакурница на Бугарите кон Македонија (за нацијата, јазикот, државата), барем во оваа пост модерна фаза, започна со изјавата

Read more

Во одбрана на македонскиот јазик

ЈАЗИКОТ – МАКЕДОНСКИ – е колепката на МАКЕДОНСКАТА НАЦИЈА  и ОСНОВНИОТ БЕЛЕГ на МАКЕДОНСКАТА САМОБИТНОСТи МАКЕДОНСКИОТ ИДЕНТИТЕТ. Затоа, ние Македонците сме должни да го доразјасниме парадоксот на времето

Read more