Кога парите и профитот се поважни од здравјето и животот на луѓето

 За солидарноста и хуманоста што и недостасуваат на ЕУ и светската заедница и како Зоран Заев, преку наводна солидарност, меѓусебно

Read more

ПРАВДА ЗА ПРАВЕДНИТЕ, СЛОБОДА ЗА УСТАВОБРАНИТЕЛИТЕ ПРЕД ВЕЛИГДЕН!

Тој што некому неправда нанесува, е понесреќен од оној што ја трпи, вели Демокрит. Во книгата на мудростите, Соломон запишал:

Read more

За цинизмот, ароганцијата и примитивизмот на Заев и СДСМ

  Опозицијата (предводена од Христијан Мицковски), бизнис секторот и синдикатите нудат ефикасни мерки за справување со кризата, а техничката Влада

Read more

Офуцана новинарска вуцибатина, како нов вид кетман или рибар на човечки души (1.)

/Сашо Орданоски како медиумски кетман – рибар на човечки души/ Го прочитав писанието “Пропагандни дибеци на прес-конференции“ напишано од Сашо

Read more