Колумна на Сотир Костов: Изборни глобали и детали (1.) (рефлексии и реминисценции од претседателските избори)

Во неделата Македонија гласаше. Граѓаните на Република Македонија избираа Претседател на Република Македонија. Од вкупно запишаните избирачи во Единствениот избирачки

Read more

Колумна на Сотир Костов: Изборната трка за претседател може да почне!

Познато ни е дека секоја власт се заснова на добиениот глас од народот. Ова многу одамна е запишано во Декларацијата

Read more