СВЕТСКИ МАКЕДОНСКИ КОНГРЕС: Писмо до специјалниот претставник на ОН Метју Нимиц

До Специјалниот претставник Метју Нимиц, Обединети нации, Њујорк Вашата екселенцио претставник Метју Нимиц, Имам чест да ви се обратам во

Read more

Името РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА е совршено – и никако не треба да се менува

Метју Нимиц нема нова идеја за името и вели оти немало волшебни решенија. Има, господине Нимиц. Наједноставно, волшебно и совршено

Read more

Дали е македонската политика за името во дефанзивна позиција

Ноторна е вистината дека во разговорите учесниците имаат рамноправен третман. Затоа нејасно е и зошто се воведе терминот „преговори“ наместо

Read more