Обединетите бои на ВМРО-ДПМНЕ – победнички!

Во изборната кампања Парламентарни избори 2020 сведоци сме на остварување на еден многу посакуван идеал на раководството и членството на

Read more

Да! Рацин е повеќе од возможен денес!

Рацин. Коста Солев Рацин. Основоположникот на македонската литература. За него Блаже Коневски ќе каже: Името на Кочо Рацин е скратенка

Read more

Бил Николов: ОБЛИКУВАЈ ГИ, ОСВОИ ГИ, ИСКОРЕНИ ГИ – КУЛТУРНИОТ ГЕНОЦИД НА МАКЕДОНЦИТЕ

Доколку некој ви каже дека име и идентитет на една цела етничка група е сменета за да се смири угнетувачот,

Read more

Правни, политички и морални шамари за Зоран Заев и владеачката структура

И веднаш во центарот на метата: Претседателот на Република Македонија Проф. Д-р Ѓорге Иванов денес го имаше своето годишно обраќање

Read more

Оливер Андонов: Уставните измени, историски парадокс и катастрофа за (само)укинување на Македонската нација и држава (втор дел)

Втор дел од научната анализа на Проф. Д-р. Оливер Андонов за уставните измени, историскиот парадокс и самоукинувањето на Македонската држава

Read more

Оливер Андонов: Уставните измени, историски парадокс и катастрофа за (само)укинување на Македонската нација и држава (прв дел)

Прв дел од колумната (стручен материјал) на Вонреден професор д-р Оливер Андонов Кога се започна со насилната процедура за кршење на

Read more

Зошто грчката опозиција е жестоко против договорот од Преспа?

Прво, воопшто не треба да биде спорно дека грчката опозиција жестоко го одбива договорот поради внатрешни политички интереси: доаѓаат избори

Read more