Каракамишева: Патриотизмот е силата на секоја држава

(ФБ статус на Тања Каракамишева- Јовановска) ВО ПАТРИОТИЗМОТ Е НАШИОТ СПАС! Патриотизмот е ќерка на модерната демократија. Патриотизмот е чувар

Read more

СВЕТСКИ МАКЕДОНСКИ КОНГРЕС: Писмо до специјалниот претставник на ОН Метју Нимиц

До Специјалниот претставник Метју Нимиц, Обединети нации, Њујорк Вашата екселенцио претставник Метју Нимиц, Имам чест да ви се обратам во

Read more

Името РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА е совршено – и никако не треба да се менува

Метју Нимиц нема нова идеја за името и вели оти немало волшебни решенија. Има, господине Нимиц. Наједноставно, волшебно и совршено

Read more

Дарко Јаневски: Грција би ја разменила Македонија за Кипар и територии во Мала Азија

Вреди да се прочита. Текстот е малку е подолг, но… Сум го напишал и објавил во 2008 година: Француски разузнавачки

Read more