Инспирирано од Артур Шопенхауер: Еристички трикови (втор дел)

    Се поставува прашањето: од каде доаѓа желбата сопственото мислење да го претставуваме како најисправно, кога тоа не е

Read more

Инспирирано од  Артур Шопенхауер: Еристички трикови (1 дел)

“Никогаш не дозволувај да упаднеш во расправија. Кога учените се препираат со незналици и тие стануваат такви” Гете Се ближат

Read more
1