Честитка од Петре Шилегов и СДСМ по повод двојно поскап живот во Македонија и повисока сметка за вода

Лагите и манипулациите на СДСМ и Градоначалникот на Град Скопје Петре Шилегов продолжуваат. Во немоќ да обезбеди подобар и поквалитетен

Read more

ЦРВЕНО, БЕЛО И СИНО – СО ЧИИ БОИ Е ПРЕМАЧКАН БАЛКАНОТ ?

Невладината организација Атлански Совет неодамна промовираше предлог стратегија за западен балкан, наменета за владата на САД. Атланскиот совет е со

Read more

Лажни револуционери , шарени лаги

Неговиот лик беше достоен за оној на некој  скитник. Како да беше голтнат од  шумите на морското дно, изгубен во

Read more

Шарените лаги и двојните стандарди на „независниот’’ пратеник Павле Богоевски

Боите на Шарената Револуција се распрсна како меурчиња од сапуница. Под секое шаренило остана само лага. Борбата за правда и

Read more

Инспирирано од Артур Шопенхауер: Еристички трикови (втор дел)

    Се поставува прашањето: од каде доаѓа желбата сопственото мислење да го претставуваме како најисправно, кога тоа не е

Read more

Инспирирано од  Артур Шопенхауер: Еристички трикови (1 дел)

“Никогаш не дозволувај да упаднеш во расправија. Кога учените се препираат со незналици и тие стануваат такви” Гете Се ближат

Read more
1