Видео: Послушајте Македонци! Многумина се уште посакуваат македонскиот народ да биде само објект, а не и историски субјект!(Блаже Конески)

Стоп за владеачката предавничка коалиција! Владеачката коалиција безмилосно тргува со нашите национални интереси, нашата историја и нашата иднина. Послушајте Македонци!

Read more

Сите за Унитарна Македонија – Обраќање до политичките партии во Република Македонија

Драги Maкeдонци, Македонки и Граѓани кои ја сакаат и почитуваат Македонија како своја татковина и држава Во пресрет на годишнината

Read more

Сите за Унитарна Македонија – Отворено писмо до граѓаните на Република Мкаедонија

Почитувани, Во пресрет на годишнината од Родољубивиот четврток – 27.04.2017 година, Сите за Унитарна Македонија – “СУМ“, како Македонска координативна

Read more

Студентите од Битола се креваат против Законот за употреба за јазиците и преговорите за името

Студентите од  битолскиот Универзитет известуваат за студентскиот собир кој ќе се одржи на 16.04.2018г. од 18:00 часот, на Плоштад Магнолија

Read more

Ревизија на Уставот, ерга омнес, јазикот и идентитетот- критични точки во преговорите

Опсегот на употреба на името, односно грчкото барање за ерга омнес и ревизија на македонскиот Устав се неопходните предуслови што

Read more

Меѓународен скандал: За дигиталниот самит Манчевски поделил 245.000 евра во четири очи

Меѓународен скандал поврзан со Дигиталниот самит на западен Балкан кој во Скопје ќе се оддржи на 18ти и 19ти месецов,

Read more

НА 26 АПРИЛ 2018 – СЕНАРОДЕН МАКЕДОНСКИ ПРОТЕСТ

Македонската координативна мрежа СУМ – Сите за унитарна Македонија (Македонски манифест, Преродба, Став, Код, Ние, Наши, Христијанско братство, Тврдокорни, Македонското

Read more

Одбраната бара изземање на Судечкиот совет и за случајот „Тенк“

Во Кривичниот суд денеска требаше да почне рочишето за предметот на СЈО „Тенк“, но по барање на адвокатот на поранешниот

Read more