За реформата на основното образование

Актуелна е дискусијата за реформата на основното образование. Но, реформата која пледира на реализација на единство на науките во наставата

Read more

Илинденска честитка од поранешниот претседател Иванов

Поранешниот Претседател на Република Македонија г-нот Ѓорѓе Иванов на својот фејсбук профил упати честитка по повод големиот Македонски празник –

Read more

Директор на средно училиште во Скопје со пораки со нож?

Директорот на средното училиште „Марија Кири Склодовска“ на својот фејсбук профил во текот на вчерашниот ден објавил фотографија за чија

Read more

СВЕТОТ НЕ ИМ ПРИПАЃА НА ГЛОБАЛИСТИТЕ, ТУКУ НА ПАТРИОТИТЕ!

Иднината не им припаѓа на глобалистите, туку на патриотите, изјави, американскиот претседател Доналд Трамп во своето обраќање на 74. Генерално

Read more

Брзи корона избори – глупирање на квадрат!

Граѓаните јасно кажаа и порачаа дека не се потрошна (петпаречка, бит-пазарска) стока. Енергично се спротивставуваат на нехуманиот експеримент на Заев

Read more

Културна политичка парадигма v.s. некултурна СДСМ-овска матрица

Класичен политички нокаут! – Од политичкиот шармер, Николоски, за Радмила Шеќеринска, поточно за нејзиниот груб политички прагматизам и суровата нехуманост,

Read more